Poslední turnaj série GP v rapidu do 14 let se hrál v kulturním domě ve Vsetíně. Z původní trojice jeden vypadl pro nemoc, tak z našeho oddílu jela nakonec dvojice Robert Medek a Ondřej Horák.

Zkušený Robert hrál v nejstarší kategorii. Ze začátku střídal výhry a prohry, ale konec turnaje mu vyšel. Tři výhry v řadě znamenaly pět bodů ze sedmi kol. V konečném pořadí pětibodový obsadili 3.-7. místo. Horší pomocné hodnocení Roberta mu přisoudilo velmi dobré sedmé místo.

Osmiletý Ondra hrál v kategorii do 10 let, která je tradičně nejpočetnější. Zde čítala 53 hráčů a hráček. Byl to jeho druhý turnaj. V prvním kole sice prohrál, ale další čtyři kola vyhrál, což jej vyneslo až na třetí desku v šestém kole. Sice prohrál, ale do posledního kola šel stále s nadějí na slušný výsledek. Se soupeřem, se kterým hrál i minule v Boršicích zajímavou partii, kterou tam tehdy prohrál. Napínavá a zajímavá byla i tentokrát. Byla nejdelší z celého kola, snad 5 minut hráli jako jediní, trvala kolem půlhodiny. V závěru lépe spolupracovaly Ondrovi figurky a hezký závěrečný matový útok dovršil pěšec. Pět bodů znamenalo celkové 10. místo. A jelikož se vyhodnocovala i kategorie do 8 let obsadil v kategorii chlapců do 8 let 3. místo. Domů si tak přivezl svoji první medaili. Velká gratulace.

gp-vsetin

Výsledky jsou zde.